Ciorberia 2015 – Festivalul-Concurs al Retetelor Evreiesti 4
Duminica, 25 ianuarie 2015, de la ora 12:00
Inscrieti-va si participati la concurs cu reteta voastra favorita, sau veniti pentru a degusta retetele celorlalti participanti.
NOU in 2015:
■ Cu participarea lui HORIA VIRLAN !!
■ Retete evreiesti din Romania si intreaga lume
■ Humus, thina, salate, paine calda din partea casei
■ Ciulent traditional evreiesc de casa
■ Stand cu condimente israeliene si orientale
■ Atelier demonstrativ-practic cu maestrul bucatar
■ Special pentru copii: de la ora 10:00 Ciorberia Copiilor – unde vor prepara alaturi de maestrul bucatar ciorba copiilor, cu care vor concura de la ora 12:00 la Ciorberie
Pentru a participa cu o ciorba este necesar sa va inscrieri reteta completand formularul de mai jos:
Descarca AICI formularul pentru inscrierea retetei.
Formularele de inscriere trebuie trimise pe adresa bucuresti@jcc.ro
Regulament de participare:
■ carne admisă: carne de pasăre, vită sau peşte
■ nu este permisă utilizarea produselor lactate
■ fiecare participant sau echipă de participanţi va pregăti o oală de supă de minim 5 litri, ce va trebui adusă la JCC duminică, 25 ianuarie, cel târziu la ora 11:30
■ toate supele participante vor putea fi degustate (1 leu / portia )
■ juriul va desemna ciorbele premiante
■ toţi participanţii vor primi o diplomă de participare
■ toate reţetele participante vor fi incluse într-o broşură
■ Special pentru copii: de la ora 10:00 Ciorberia Copiilor – unde vor prepara alaturi de maestrul bucatar ciorba copiilor, cu care vor concura de la ora 12:00 la Ciorberie
https://www.youtube.com/watch?v=V0hEcsVf3Ik sper sa va placa, a fost supranumit Privighetoarea din Cernauti
https://www.youtube.com/watch?v=V0hEcsVf3Ik
Supa crema de dovleac
1 ceapa 1 morcov pulpa de dovleac (depinde de marimea dovleacului…) Ceapa tocata marunt si morcovul feliute se imprietenesc cu 3 linguri de ulei (poate sa fie si de masline, dar e mai sanatos de floarea soarelui). Cand s-au mai inmuiat, se adauga dovleacul taiat bucatele si se fierb in apa sau zeama de legume ori de carne, dupa preferinta (si putirinta!). Legumele se paseaza sau se pun in blender, subtiindu-se cu zeama in care au fiert. Se decoreaza cu ceapa subtirica si se serveste cu crutoane. Sa aveti pofta!
Ciorba Ariela din Batyam
1 ceapa potrivita, 1 telina, 2 morcovi mijlocii sau unul mai mare, 1 patrunjel. Se toaca si se parpalesc in ulei(2-3 linguri). Se adauga apa fiarta sau, daca vreti, zeama in care a fiert ceva carnita de curcan. Se mai pot adauga tulpini de telina, de marar si de patrunjel, tocate marunt, pentru un gust mai bun. Se da pe razatoarea cu gauri mari o sfecla potrivita si apoi se adauga 2 cartofi nu prea mari, taiati cuburele. Se acreste cu zeama de lamaie si, la sfarsit, se pune patrunjel si marar tocat. Se serveste cu galusti de gris sau crutoane stropite cu ulei de masline. Alaturi sferturi de lamaie, pentru cine vrea mai acru. Pofta buna!