Plastik ■ פלסטיק 0

Galeria de Artă a JCC s-a redeschis!
Plastik ■ פלסטיק
Pictură și sculptură – artiști membri ai UAP.

Program vizitare luni-joi: 10:00-18:00

Vernisaj online al expoziției a avut loc în direct miercuri, 24 iun 2020, 18:00

Urmărește vernisajul aici:

https://www.facebook.com/jccbucuresti/

O suită de artiști membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici și-au dat întâlnire cu publicul în spațiul expozițional oferit de Centrul Comunitar Evreiesc (JCC) București în cadrul expoziției de pictură și sculptură „Plastik – פלסטיק”.

Puteți vizualiza creațiile semnate ■ Sorin Adam ■ Pompiliu Buleu ■ Ioana Despina Camino ■ Mihai Chițu ■ Mihai Frunză ■ Ion Iancuț ■ Noemi Kusztos ■ Petre Marian ■ Octavian Mardale ■ Camelia Ionescu Popa ■ Emilian Savinescu ■ Ramona Șlug.

SORIN ADAM (n. 1968 – Ploiești) – A studiat la Academia de Arte „Luceafărul” din București, cu maeștrii Mihai Bandac, Vasile Grigore, Marius Cilievici, Traian Brădean, Constatin Piliuţă. Pictură, grafică – peisaje, portretistică, naturi statice, nuduri. Postimpresionist ca expresivitate artistică. Expoziții personale și de grup în țară și în străinătate. Un talent matur și o operă complexă, cu lucrări aflate deja în colecții particulare din țară și din străinătate.

POMPILIU BULEU (n. 1976 – Brașov) – Absolvent Arte Decorative şi Design al Universității de Arte N. Grigorescu, București. În lucrările sale, cele două elemente, „protestul şi arta, se ajută una pe alta. Protestele se termină, arta le păstrează în istorie. Ambele sunt făcute de oameni pentru oameni”.

IOANA DESPINA CAMINO (n. 1986 – București) – A studiat la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, București, Secția Urbanism. Este artist grafician și membru stagiar UAP.

MIHAI CHIŢU (n. 1979 – Curtea de Argeș) – Absolvent al Universității Naționale de Arte București, Facultatea de Arte Decorative și Design, secția Ceramică – Sticlă – Metal, specializarea – Metal. Realizator decoruri/butaforie/costume la filme valoroase, printre care „După dealuri” – regia Cristian Mungiu, “A Farewell to Fools” – regia Bogdan Dumitrescu, „Proiecte de trecut”, regia Andrei Zinca, “Love is a Story” – regia Cristina Iacob, „Miracolul din Tekir” – regia Ruxandra Zenide, “Exodus to Shanghai” – regia Anthony Hickox, „Madame Tussaud” – regia Alain Brunard, “Perfume: The Story of a Murderer” – regia Tim Tykwer. Fondator/președinte al Asociației Grup Așa (deschis experiențelor).

MIHAI FRUNZĂ  (n. 1976 – Târgu Mureș) – A absolvit Academia de Arte Vizuale ,,Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, activează ca profesor de educație plastică la Colegiul Naţional ,,Al. Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş. Lucrează în tehnică de ulei și  acril pe pânză. Participă la expoziții de grup și personale și la tabere de creație.

ION IANCUŢ (n. 1950Răducăneni, Iași) – Absolvent al Universității Naționale de Arte N. Grigorescu din București. Pictor, sculptor și desenator, o personalitate marcantă a artei plastice românești. Membru UAP încă din anul 1977. Numeroase expoziții personale și colective în țară și în străinătate și multe participări la simpozioane și tabere de sculptură. Premii și distincții importante, printre care Premiul „Una Cultura per Europa” în 1985, acordat de Institutul Cultural din Italia și Medalia de Aur „Dantesca” în 1990 la Ravena, Italia.

NOEMI KUSZTOS (n. 1976 – Aiud, Alba Iulia) – Absolventă a Facultății de Arte Plastice, Universitatea Oradea, secția Pictură, cu masterat la Universitatea de Vest – Facultatea de Arte Plastice secția Sticlă. Expoziții în țară și în străinătate și lucrări în colecții particulare din Germania, Italia, România. Principala sa temă în pictură este „masca umană”.

OCTAVIAN MARDALE (n. 1960 – Brăila) – Este absolvent al Universității Naționale de Arte din București. Din 1962 începe maratonul de desen, aflat în plină desfăşurare şi azi. Autor a numeroase expoziţii personale şi de grup în ţară (Bucureşti, Brăila, Focşani, Bacău, Cluj-Napoca; la Giurgiu şi Gărâna – lucrări de artă monumentală) şi în străinătate (Franţa, Germania, Turcia, Japonia). Prezent cu lucrări de grafică, sculptură şi artă deco­rativă în mai multe colecţii particulare din ţară şi din străinătate. În revista Caţavencii, activează ca grafician şi director artistic, fără întrerupere, din anul 1990, iar stilul și semnătura sa sunt recunoscute de toți aceia care îi apreciază caricaturile pline de umor.

PETRE MARIAN (n. 1963 – Târgoviște) – absolvent al Universității de Arhitectură Ion Mincu – București. Sculptează în limbaj vizual postmodernist, lucrează în metal modelat, în combinație cu lemnul și consideră că „Are o misiune cu har: o lume mai bună prin artă”. Numeroase expoziții personale și de grup în țară și în străinătate și multe participări la simpozioane și tabere de sculptură. Premii și distincții, printre care: 2002 – Premiul al III-lea, Salonul de Artă, Bucureşti.

CAMELIA IONESCU POPA (n. 1979 – Galați) – Absolventă a Universității de Artă N. Grigorescu, Bucuresti – Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Pictură monumentală. Membră UAP. A participat la numeroase expoziții personale și de grup, iar împreună cu soțul ei, pictorul Ioan Popa, a realizat numeroase lucrări de artă monumentală religioasă pentru obiective importante, precum o frescă la Biserica  spitalului de copii Grigore Alexandrescu, București, sau o frescă stil bizantin în Baptisterul bisericii parohiale „San Giuseppe”, Manfredonia, Italia.

EMILIAN SAVINESCU (n. 1978 – Aiud, jud. Alba) – Absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, absolvent al studiilor post universitare de masterat. Membru UAP, activând în biroul administrativ al UAP București – Filiala Sculptură. Are în portofoliu Premiul UAP „Brâncuși”, Premiul “Southwest Texas State University”, este bursier al Universității „Pais Vasco” – Bilbao, Spania. Participant la expoziții personale și de grup în țară și străinătate. Realizator al multor monumente de for public în țară.

RAMONA ŞLUG (n. 1979 – Constanta) – Absolventă a Universității Naționale de Artă București, Secția Pedagogia Artei. Își continuă studiile în cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii cu un masterat în Teoria și Practica Imaginii. Este membru fondator și coordonator de proiecte al Asociației Grup Așa. Participă la expoziții în țară și străinătate, abordând în același timp diverse forme de artă precum pictură, instalație și performance.

Expoziția poate fi vizitată până jumătatea lunii iulie 2020 iar accesul vizitatorilor se face conform normelor de protecție și distanțare în vigoare*

*Reguli obligatorii pentru vizitare a expoziției: ■ accesul se face cu respectarea distanțării de minimum 2 m, conform marcajelor ■ accesul este permis unui număr de maximum 2 persoane simultan (ori 3 membri ai aceleiași familii) ■ vizitatorii vor urmări fluxurile de vizitare marcate ■ vizitatorii vor purta masca pe toată durata vizitei ■ durata unei vizite va fi de maximum 30 minute ■ vizitatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant, care le este pus la dispoziție la intrare, și vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte aflate la intrare ■ intrarea va fi permisă numai după efectuarea unui triaj observațional și după termometrizarea noncontact, cu condiția ca temperatura să nu depășească 37,3 grade, și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree)

subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com